Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 24-07-2008, 20:44   #1
Registered User
 
svDragonfly's Avatar

Join Date: Jul 2008
Location: Napa, CA
Boat: Beneteau Oceanis 411 "Dragonfly"
Posts: 41
garmin 2010? how to add radar?

new to me boat just came with a Garmin 2010 it is a nice unit any one know the simple way to add radar to this unit. the Garmin site is not clear as it is a older unit.

the Garmin 4kw 18in looks nice but all of the compatibility list I find list the 30 series Garmin's any one made this combo work?
__________________

__________________
It's all about perspective: "That's huge! Go stand next to that!"
http://jenandchristian.blogspot.com
svDragonfly is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2008, 20:45   #2
jzk
Registered User

Join Date: Jun 2006
Posts: 639
How do you like the 2010?
__________________

__________________
jzk is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2008, 20:50   #3
jzk
Registered User

Join Date: Jun 2006
Posts: 639
Looking through the manual, I am not finding any reference to any sort of Radar capability at all.
__________________
jzk is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2008, 20:59   #4
Registered User
 
jrd22's Avatar

Join Date: Jan 2008
Location: San Juan Islands, WA
Boat: 1988 Brewer Three Seas 40' Pilothouse
Posts: 251
I have a 2010 and don't recall seeing anything about radar interface in the book. I really like the plotter, it's easy to see, the cartography seems better than C-map, and it's super easy to use compared to the Sitex unit that I have on another boat. I was impressed enough to buy a 3210 for the other helm station.

John
__________________
John Davidson
S/V Laurie Anne
1988 40' Brewer Pilothouse
jrd22 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2008, 21:02   #5
jzk
Registered User

Join Date: Jun 2006
Posts: 639
How does the 3210 compare to the 2010 in terms of the display screen? I can read about the features, but I can't see one until I buy it. Thanks.
__________________
jzk is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2008, 23:17   #6
Registered User
 
jrd22's Avatar

Join Date: Jan 2008
Location: San Juan Islands, WA
Boat: 1988 Brewer Three Seas 40' Pilothouse
Posts: 251
I don't have it hooked up yet so I can't comment. Should have it going in a couple of weeks and I'll let you know.

John
__________________
John Davidson
S/V Laurie Anne
1988 40' Brewer Pilothouse
jrd22 is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 01:40   #7
Moderator Emeritus
 
GordMay's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Thunder Bay, Ontario - 48-29N x 89-20W
Boat: (Cruiser Living On Dirt)
Posts: 31,586
Images: 240
Does this help?
http://www.thehulltruth.com/photos/g...?photoid=34456
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Garmin2010C-RADAR.jpg
Views:	338
Size:	94.0 KB
ID:	4443  
__________________
Gord May
"If you didn't have the time or money to do it right in the first place, when will you get the time/$ to fix it?"



GordMay is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 05:13   #8
Registered User
 
svHyLyte's Avatar

Join Date: Mar 2006
Location: Tampa Bay area, USA
Boat: Beneteau First 42
Posts: 3,434
Images: 25
The 2006/20010 (B&W or C) can be upgraded to accept depth but they do not accept radar inputs (according to Garmin).

s/v HyLyte
__________________
"It is not so much for its beauty that the Sea makes a claim upon men's hearts, as for that subtle something, that quality of air, that emanation from the waves, that so wonderfully renews a weary spirit."
svHyLyte is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 06:33   #9
Moderator Emeritus
 
FrankZ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2006
Location: Chesapeake Bay
Boat: Bristol 35 Bellesa
Posts: 13,565
Images: 1
Quote:
Originally Posted by GordMay View Post
Gord,

Your link produces a restricted picture from the linked site, at least for me. I believe the site expects one to log in before seeing pictures.
__________________
Sing to a sailor's courage, Sing while the elbows bend,
A ruby port your harbor, Raise three sheets to the wind.
......................-=Krynnish drinking song=-
FrankZ is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 06:49   #10
Moderator Emeritus
 
GordMay's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Thunder Bay, Ontario - 48-29N x 89-20W
Boat: (Cruiser Living On Dirt)
Posts: 31,586
Images: 240
Just click on my posted thumbnail, then once again (to enlarge).
As I recall, the original source didn't provide any additional information.
__________________
Gord May
"If you didn't have the time or money to do it right in the first place, when will you get the time/$ to fix it?"



GordMay is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 09:02   #11
Marine Service Provider
 
Maine Sail's Avatar

Join Date: Jan 2007
Location: Maine
Boat: CS-36T - Cupecoy
Posts: 3,060
Only

Only the 3200 series will accept the radomes... I have the GMR 18-HD and really like it but Garmin's instructions for radar operation are NON-EXISTENT!! I guess they assume everyone already knows radar lingo and what the settings mean..?? Luckily for me I do..

The HD domes really perform nicely!
__________________
Marine How To Articles
Maine Sail is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 11:20   #12
Registered User
 
svDragonfly's Avatar

Join Date: Jul 2008
Location: Napa, CA
Boat: Beneteau Oceanis 411 "Dragonfly"
Posts: 41
Gord, humm I am not sure that is what I was looking for, I was wonding if you could overlay or split screen the Radar function into displaying on the 2010. I think that thread is about getting the GPS information to the Furuno... I am going to have to do more digging.
__________________
It's all about perspective: "That's huge! Go stand next to that!"
http://jenandchristian.blogspot.com
svDragonfly is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2008, 11:46   #13
Moderator Emeritus
 
GordMay's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Thunder Bay, Ontario - 48-29N x 89-20W
Boat: (Cruiser Living On Dirt)
Posts: 31,586
Images: 240
Quote:
Originally Posted by svDragonfly View Post
... I was wondering if you could overlay or split screen the Radar function into displaying on the 2010. I think that thread is about getting the GPS information to the Furuno...
As HyLyte advised, the 2010 doesn't accept a Radar INput.
It has an NMEA OUTput, which should interface /w RADARs.
__________________

__________________
Gord May
"If you didn't have the time or money to do it right in the first place, when will you get the time/$ to fix it?"



GordMay is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
garmin, radar

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chartplotter & Radar - Garmin or Raymarine Maduro Marine Electronics 15 25-07-2008 03:01
Volvo 2010 on a FP Tobago - Beware ? or OK ? dworkman Engines and Propulsion Systems 1 19-09-2007 23:01
Should I add the stormsail? michael201 Propellers & Drive Systems 24 11-06-2007 01:54
Which is better? Furno, Garmin or RayMarine Radar Galaxy Marine Electronics 18 09-06-2006 10:03



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 23:30.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.