Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 14-08-2016, 15:47   #1
Registered User

Join Date: Jun 2011
Posts: 83
Damping period setting for WSO100

Does anyone have a recommended damping period setting the the Maretron WSO100 wind sensor? The default is 1.5 seconds but I find this is too frequent for big seas. I have been slowly working it up and now have it set at 5 seconds (FYI - It is a moving average over the time period). Has anyone else experimented and come up with a good damping period for sailing? I use it frequently for setting my ST6000+ to sail by the apparent wind.
__________________
Rick01541 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question for WSO100 owners muttskie Marine Electronics 6 25-04-2014 09:26
Garmin GMI 20 & WSO100? Opie91 Marine Electronics 32 14-01-2014 19:43
Show Me Your Maretron WSO100 Installations, Please Patrick_DeepPlaya Marine Electronics 9 23-01-2013 19:16
Maretron WSO100 Experiences? Pyxis156 Marine Electronics 3 13-12-2012 10:39
Experience with Maretron WSO100 Wind System Austin Marine Electronics 2 24-04-2011 22:09



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 20:47.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.