Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 30-11-2009, 07:21   #1
Registered User

Join Date: May 2009
Location: Quebec, Canada
Boat: SEAWIND-II
Posts: 9
Autohelm ST50+ Depth

Hi all again
I did a mistake yesterday about the model of my autohelm sounder it is ST50 PLUS (instead of ST 59).
The problem still there, so I'm sending the message below hoping that somebody will be able to help me.
Thanks in advance.
Thank you Mark for your answer but not knowing we are talking about the right model I'm trying again

Hi all (message sent 11/29/2009)
I wonder if somebody in the community could help me.
I'm new owner of a sailboat equiped with Autohelm instruments (depth,wind,speed with repeater inside the cabin). All these instruments works well.
My problem is: There is an alarm on the depth sounder for Shallow/Deep and for Anchor low/Anchor deep. This alarm is on OFF position and I cannot put it at ON. I have the manual and it seems quite tricky to set it as I had some experienced friends that also tried using the manual to set it ON and they didn't succeed.
I'm trying in the forum hoping that somebody has the same system.
I'm in the Bahamas and sounder is essential here and the alarm would be very usefull. If somebody can help me it would be very appreciated.
Michel
__________________
zorba is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2009, 21:12   #2
Registered User
 
scotte's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: SF Bay Area, CA, USA
Boat: Privilege 39
Posts: 664
On your ST50+ DEPTH instrument:
  1. Hold DEPTH+ALARM for 2 seconds
  2. Push DEPTH to shallow alarm page
  3. Use ALARM key to turn the alarm on or off
  4. Use OFFSET or RESET to adjust the alarm depth
  5. Hold DEPTH+ALARM for 2 seconds to store the setting

In step 3 I can't remember if the arrow is flashing or steady to indicate the alarm is on, but set it to opposite of what it is I guess.

Personally, I've found the alarms rather annoying - it will make ALL your SeaTalk instruments alarm, and you have to manually reset it every 2 minutes.

If you still don't work it out let me know...
scotte is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
autohelm

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ST50 / 60 Depth Compatible ? markpj23 Marine Electronics 13 13-10-2017 09:39
ST50 SeaTalk connectors scotte Marine Electronics 4 14-09-2016 12:36
Autohelm ST59+ Depth zorba Marine Electronics 1 29-11-2009 06:29
st50 wind p cleary Marine Electronics 2 26-02-2009 03:43



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 19:12.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.