Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 09-01-2015, 17:53   #1
Registered User

Join Date: Jan 2015
Posts: 3
WH autopilot issues

I have a Wh AP that keeps blowing the 25A inline fuse.It worked well three weeks ago and now on start up it will not hold the fuse. model P3-D Has any one else out there had WH issues? thanks Mark D. Richardson S/V PROLE mexico
__________________

__________________
markodavid is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 18:28   #2
Senior Cruiser

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jul 2006
Location: Chesapeake Region and Maine
Boat: 42' Bob Perry sloop
Posts: 4,038
Images: 4
Re: WH autopilot issues

Quote:
Originally Posted by markodavid View Post
I have a Wh AP that keeps blowing the 25A inline fuse.It worked well three weeks ago and now on start up it will not hold the fuse. model P3-D Has any one else out there had WH issues? thanks Mark D. Richardson S/V PROLE mexico
Nope. Had my P3 for some years now. No issues. Most folks don't have problems with these autopilots.

Did you try calling Will Hamm?

Bill

PS...did you check the hydraulic pump motor? Depending on how/where these are installed, it's possible to get water into the shaft area resulting in rusting of the shaft and bearings. Sound like your motor may have seizure issues.

B.
__________________

__________________
btrayfors is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2015, 10:32   #3
Registered User

Join Date: Jan 2015
Posts: 3
Re: WH autopilot issues

Quote:
Originally Posted by btrayfors View Post
Nope. Had my P3 for some years now. No issues. Most folks don't have problems with these autopilots.

Did you try calling Will Hamm?

Bill

PS...did you check the hydraulic pump motor? Depending on how/where these are installed, it's possible to get water into the shaft area resulting in rusting of the shaft and bearings. Sound like your motor may have seizure issues.

B.
This AP from WH has been defective from day one.I was directed to open 1 of the control boxes to check a plug in connection.When I open the motor control, wil ham voided my warrantee.Get a COMNAV and save yourself time and money.Better product support without a doubt.
__________________
markodavid is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2015, 12:26   #4
Registered User

Join Date: Nov 2012
Location: French Polynesia
Boat: Allied 39
Posts: 470
Re: WH autopilot issues

Been running one of these WH autopilots for years without having this issue. I would suggest calling Wil and see what he suggests over the phone. He has always been very helpful to me when I had questions.

Chuck


Sent from my iPad using Cruisers Sailing Forum
__________________
www.jacarandajourney.com
chouliha is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2015, 12:56   #5
Senior Cruiser

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jul 2006
Location: Chesapeake Region and Maine
Boat: 42' Bob Perry sloop
Posts: 4,038
Images: 4
Re: WH autopilot issues

I agree. Never heard of problems with the P3, never had any myself except rusted hydraulic pump shaft bearings because I stupidly installed it vertically without protection from water ingress.

Can't understand how it could have been "working perfectly three weeks ago" and "defective from day one" at the same time???

Call Will Hamm....he's a gentleman and is very responsive and, justifiably, very proud of his products.

Bill
__________________
btrayfors is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2015, 15:58   #6
Registered User

Join Date: Apr 2011
Location: Cruising the east coast and Bahamas
Boat: Pearson 422
Posts: 228
Re: WH autopilot issues

Ditto bill's comments. We have a WH and it's great. Had a minor user-caused issue and Wil was exceptionally helpful at odd hours and weekends to help sort it out. Would not hesitate to recommend the product or the service


Sent from my iPhone using Cruisers Sailing Forum
__________________
Greg Long
s/v Paperbird
www.paperbird.us
Paperbird is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2015, 16:07   #7
Registered User

Join Date: Mar 2009
Location: North to Seattle
Boat: Cooper 416
Posts: 264
Re: WH autopilot issues

I guess you checked your connections.
__________________

__________________
Redcoat is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
autopilot

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Robertson AP 200 Autopilot Issues yourtruenorth1 Propellers & Drive Systems 0 28-08-2012 13:59
Relationship Issues GordMay Families, Kids and Pets Afloat 34 26-01-2011 18:40
Autopilot/GPS Interface Issues nhschneider Navigation 3 15-02-2009 18:03
Logon Issues - Minor markpj23 Forum Tech Support & Site Help 8 31-07-2006 06:51
When health issues happen aboard & support given. sundari Families, Kids and Pets Afloat 12 29-04-2006 08:48



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 09:08.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.