Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 17-10-2008, 16:35   #1
Registered User

Join Date: Oct 2008
Posts: 1
MaxSea 12

Hi,
Me Maxsea version 12 donít sea c-map maps win XP on PC. I worked on this maps before when I had maxsea version 10 and everything was ok. Now after installation new version, when i search maps program don`t find any. Any ideas?
__________________

__________________
karolboron is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2008, 01:09   #2
Senior Cruiser
 
Talbot's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jun 2004
Location: Brighton, UK
Boat: Privilege 37
Posts: 3,579
Images: 32
talk to Maxsea direct and ask them.
__________________

__________________
"Be wary of strong drink. It can make you shoot at tax collectors - and miss."
Robert A Heinlein
Talbot is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2008, 05:21   #3
Moderator Emeritus
 
GordMay's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Thunder Bay, Ontario - 48-29N x 89-20W
Boat: (Cruiser Living On Dirt)
Posts: 31,586
Images: 240
MaxSea International
Technopole Izarbel, 64210 Bidart, FRANCE
Phone: +33 559 43 81 00
Fax: +33 559 43 81 01
Email: info@maxsea.fr

MaxSea : new version Vista compatible
__________________
Gord May
"If you didn't have the time or money to do it right in the first place, when will you get the time/$ to fix it?"



GordMay is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2008, 07:58   #4
Marine Service Provider

Join Date: Apr 2005
Location: Salish Sea
Boat: Tayana 37
Posts: 243
Not sure, but if you are running CM93 it might be that it won't run on any version after v10. For some reason the CM93 discs you can find on such places as ebay say they will run on v10. They don't mention v11 or v12.

MaxSea V10 & CM93 Charts
__________________
jimbim is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 18:15   #5
Registered User
 
Gypsy Rose's Avatar

Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Boat: Alaska 43
Posts: 10
Images: 1
MaxSea 12 is a complete re-engineered version of the previous Maxsea's. If you do not have the license code for Cm 93 it has been so far not possible to make V12 read Cm93.
Cheers
__________________
Gypsy Rose is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 00:17   #6
DoÖ or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 9,198
Quote:
Originally Posted by Gypsy Rose View Post
MaxSea 12 is a complete re-engineered version of the previous Maxsea's. If you do not have the license code for Cm 93 it has been so far not possible to make V12 read Cm93.
Cheers
Well, that depends on the CM93 edition. I have edition 3 running just fine on v12 .The can easily determine the edition because edition 3 is in a subdirectory named CM93_3 and has just a handful of big files.
The same "trick" to use these charts under v10 also works for v11 and v12.

cheers,
Nick.
__________________
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 15:49   #7
Registered User
 
Gypsy Rose's Avatar

Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Boat: Alaska 43
Posts: 10
Images: 1
MaxSea 12.6

Thanks Nick, one is never to old to learn new tricks. Sofar I have been unable and unaware of anybody managing Cm93 into the latest Maxsea.
Have to have another shot at it..
__________________
Gypsy Rose is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2010, 21:52   #8
DoÖ or do not
 
s/v Jedi's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Feb 2009
Location: in paradise
Boat: Sundeer 64
Posts: 9,198
Gypsy,

You won't be able to run CM93 ed.2 on it so the search is for the ed.3 world kit and the "trick" to get it activated. It's all there, Google is your friend ;-)

But I must say that I prefer that 10.3.2.1 I think it is. I also use the new ed.3 cmap on that and have it enabled for AIS. Beyond that, I want MaxSea TimeZero with my new Furuno radar/plotter. This puts you $1,200.- back though.

cheers,
Nick.
__________________
s/v Jedi is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 16:29   #9
Registered User
 
Gypsy Rose's Avatar

Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Boat: Alaska 43
Posts: 10
Images: 1
MaxSea

Hi Nick,
Thanks for that info. I have been using MaxSea from 10 to now 12.6. The origanal V12 left a lot to be desired ,but over time they have done away with a few of the bugs and I find it a lot friendlier now. My Maxsea is networked to the Furuno plotter and I love it . It allows (very slow!) to use the Cmap from the plotter. The annoying bit is the inability to run a separate Cmap charting when the plotter is off. Consequently I had to resort to old BSB raster charts for route planning.( V12 allows one button switch between raster and vector charts) I will persue the possible option you mention
Cheers, Peter
__________________
Gypsy Rose is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 04:49   #10
Registered User

Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by s/v Jedi View Post
Well, that depends on the CM93 edition. I have edition 3 running just fine on v12 .The can easily determine the edition because edition 3 is in a subdirectory named CM93_3 and has just a handful of big files.
The same "trick" to use these charts under v10 also works for v11 and v12.

cheers,
Nick.
Hi Nick,
Pls, can you find the way to mail me NaxSea v12 including cm93 ?
I'll be very happy hearing from you soon...
Regards
grcaptain52
__________________
grcaptain52 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 14:31   #11
Registered User

Join Date: Dec 2009
Location: Netherlands
Boat: v/d Stadt 44
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by karolboron View Post
Hi,
Me Maxsea version 12 donít sea c-map maps win XP on PC. I worked on this maps before when I had maxsea version 10 and everything was ok. Now after installation new version, when i search maps program don`t find any. Any ideas?
they don,t work whit cmap only whit 93ed3 charts
__________________

__________________
sjaakie swart is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
maxsea

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MaxSea and Win7 . . . jimbim Navigation 69 04-03-2013 12:27
Maxsea 10 bg9208 Navigation 29 15-05-2011 09:50
AIS and MaxSea zoefzoef Navigation 9 30-09-2009 21:30
Maxsea v7 - Questions BigAl.NZ Navigation 0 07-10-2008 00:58
A question to those using MaxSea 10 ... SAE140 Navigation 1 16-02-2008 11:54



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 14:19.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.