Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 25-04-2011, 10:59   #1
Registered User
 
S/V_Surya's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Sasafra river,MD
Boat: gulfstar ketch 41 Surya
Posts: 658
Comnav 1420 Failed

I was really looking forward to sitting on my boat sailing along with my little umbrella sticking out out of my drink and watch my new autopilot take me to new adventures. But alas my comnav unit appears to be sick.

Last week I finished the installation of the hydrualic pump unit from octopus and with the comnav moved rudder back and forth to purge air from the ram. This weekend I was going to calibrate the unit but I got no response from the output to pump. I put 12volts on pump and it worked just fine. I read voltage from comnav to pump and got nada. I opened the unit to look at electroncis and could see large transistors on the heat sink. I figure I fried one or both. How could I have done this?

Comnav is not in today (they sure take alot of time off). Looking for tech that can fix on east coast.

Thanks
__________________
S/V_Surya is offline   Reply With Quote
Old 29-06-2011, 19:12   #2
Registered User

Join Date: Jun 2011
Location: gabriola island
Boat: custom 45
Posts: 32
Images: 4
Re: Comnav 1420 Failed

look at the fuse.
__________________
kevlarmike is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2011, 06:24   #3
Registered User
 
S/V_Surya's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Sasafra river,MD
Boat: gulfstar ketch 41 Surya
Posts: 658
Re: Comnav 1420 Failed

Thanks, I did check the fuse but it turns out it was operator error (me). I did not read the instructions carefully on first time calibration. It works just fine there was nothing wrong with it.
Thanks
__________________
S/V_Surya is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saildrive Failed ozmike Engines and Propulsion Systems 1 11-05-2010 06:06
ComNav Autopilot Best Price? Maggie-K Marine Electronics 2 27-07-2009 12:41
Two Failed Surveys! Question - EJC Powered Boats 3 03-05-2009 13:39
Failed throughulls? sneuman Construction, Maintenance & Refit 2 07-04-2007 14:02
ComNav Marine & NX2 Autopilots Stevens 47 Marine Electronics 11 29-10-2006 11:51



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 08:25.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.