Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 19-06-2003, 22:18   #1
Registered User
 
Quincofish's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Manly, QLD, Australia
Boat: Adams 40 Cutter Rigged Sloop "Quinco"
Posts: 38
Images: 7
Send a message via Skype™ to Quincofish
Question C-Map

I use C-Map on my lap top for navigation and it works great, except the tide function. It displays that my time zone is GMT -10 hours, my time zone is in fact GMT + 10 hours. The navigation side of C-Map shows this correctly, but the tide does not. Does anyone have any thoughts etc on this?
__________________

__________________
Quincofish is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2003, 19:10   #2
Senior Cruiser
 
delmarrey's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Mar 2003
Location: Now in Blaine, WA
Boat: Modified Choate 40
Posts: 10,702
Images: 122
C-map

I think I would send a note to the C-Map people and let them know so they can make the correction. And see if they'll send you a new card. I like them because they have an update and exchange program......................._/)
__________________

__________________
delmarrey is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2003, 02:25   #3
Registered User
 
Quincofish's Avatar

Join Date: Mar 2003
Location: Manly, QLD, Australia
Boat: Adams 40 Cutter Rigged Sloop "Quinco"
Posts: 38
Images: 7
Send a message via Skype™ to Quincofish
Lightbulb C-Map

I don't have a card, this is the C93, software only version, runs on a PC.
__________________
Quincofish is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 06:47   #4
Registered User
 
James Baines's Avatar

Join Date: Sep 2010
Location: Lowestoft, England
Boat: Hanse 445 - 2012
Posts: 276
Send a message via Skype™ to James Baines
Re: C-Map

Quote:
Originally Posted by Quincofish View Post
I use C-Map on my lap top for navigation and it works great, except the tide function. It displays that my time zone is GMT -10 hours, my time zone is in fact GMT + 10 hours. The navigation side of C-Map shows this correctly, but the tide does not. Does anyone have any thoughts etc on this?
It may be that the C-Map version you have uses WTides or some other external tide prediction program. If so, you will need to fire up the separate tide software and change the date in that program. Or, get used to dragging the red timeline marker with your mouse...
__________________
James Baines is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
c-map

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 05:12.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.