Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 22-08-2012, 02:48   #31
Registered User
 
Jimbo485's Avatar

Join Date: May 2010
Location: some ocean down under
Boat: Kelsall Suncat 40
Posts: 1,247
Re: Lots of server errors... what's going on?

Quote:
Originally Posted by FrankZ View Post
Just curious. Have you changed the number of posts per page from the forum default in your User CP?
Yes, I changed it from 20 to 40 and now I have problems.

What does this mean? Should I change it back?
__________________

__________________
Jimbo485 is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 11:00   #32
cruiser

Join Date: May 2010
Location: SF Bay Area; Former Annapolis and MA Liveaboard.
Boat: Looking and saving for my next...mid-atlantic coast
Posts: 6,197
Re: Lots of server errors... what's going on?

its a server side issue. Just tried again at 9:59 am 8-23 PT

- trace your server logs for errors from SaltyMonkey and URL cruisersforum.com/forums/why-cal-63946-2.html
- try to recreate via signed in w/ URL

Is it timing out?
__________________

__________________
SaltyMonkey is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 11:17   #33
cruiser

Join Date: May 2010
Location: SF Bay Area; Former Annapolis and MA Liveaboard.
Boat: Looking and saving for my next...mid-atlantic coast
Posts: 6,197
Re: Lots of Server Errors... What's Going On?

tried in chrome

signed out - works
signed in - fails with a response of 500

Request URL:Why Cal ?
Request Method:GET
Status Code:500 Internal Server Error

REQUEST HEADERS
Accept:text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Charset:ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.3
Accept-Encoding:gzip,deflate,sdch
Accept-Language:en-US,en;q=0.8
Cache-Control:max-age=0
Connection:keep-alive
Cookie: <VALUES SNIPPED>

usertracker
__utmb
cflastvisit
PHPSESSID
__gads
__qca
__utma
skimlinks_enabled
__utmc
__utmz
__ar_v4
cflastactivity
cfsessionhash
vbseo_loggedin

Host:www.cruisersforum.com
Referer:http://www.cruisersforum.com/forums/login.php?do=login
User-Agent:Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_7_4) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.82 Safari/537.1

RESPONSE HEADERS:

Cache-Control: private
Connection: close
Content-Encoding: gzip
Content-Length: 20
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Date: Wed, 22 Aug 2012 17:09:27 GMT
Pragma: private
Server: Apache
Vary: Accept-Encoding
X-UA-Compatible: IE=7
__________________
SaltyMonkey is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 11:32   #34
Registered User
 
avb3's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jul 2010
Location: Florida/Alberta
Boat: Lippincott 30
Posts: 9,913
Images: 1
Re: Lots of Server Errors... What's Going On?

I'm running Chrome primarily with FireFox as an alternative on Ubuntu 12.04 LTS and have not experienced any problems for months.

Although I agree with SaltyMonkey that it seems to be a server side issue, does the Linux render differently than Windows? That doesn't make sense at all. PHP is PHP. Perhaps there are Javascripts which impact the rendering depending which operating system is being used?
__________________
If your attitude resembles the south end of a bull heading north, it's time to turn around.
avb3 is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 17:20   #35
Senior Cruiser
 
Jim Cate's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: May 2008
Location: cruising SW Pacific
Boat: Jon Sayer 1-off 46 ft fract rig sloop strip plank in W Red Cedar
Posts: 11,447
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

FWIW,

Sorry to be so slow in trying this, but we've not had a good internet connection for a few days.

As per the suggestion, I changed from 40 to default post/page, and LO, the errors seem to have gone away. Yippee!

But, ten posts/page is indeed a PITA, so I will try going back to 20, and then 40 and see what happens... when I have the spare time.

Thanks for the suggestion.

Cheers,

Jim
__________________
Jim and Ann s/v Insatiable II , lying Port Cygnet, Tasmania once again
Jim Cate is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2012, 17:30   #36
Senior Cruiser
 
DeepFrz's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Mar 2006
Location: Winnipeg
Boat: None at this time
Posts: 7,930
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

I am running 30 entries to a page and Firefox and Win 7 and have not had any errors lately.
__________________
DeepFrz is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 10:30   #37
Moderator Emeritus
 
FrankZ's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Sep 2006
Location: Chesapeake Bay
Boat: Bristol 35 Bellesa
Posts: 13,565
Images: 1
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

The person responsible for working on this is on vacation this week. It was already supposed to be fixed, but vB can have a mind of its own.
__________________
Sing to a sailor's courage, Sing while the elbows bend,
A ruby port your harbor, Raise three sheets to the wind.
......................-=Krynnish drinking song=-
FrankZ is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 10:40   #38
cruiser

Join Date: May 2010
Location: SF Bay Area; Former Annapolis and MA Liveaboard.
Boat: Looking and saving for my next...mid-atlantic coast
Posts: 6,197
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

Thanks Frank. What a very strange bug indeed!
__________________
SaltyMonkey is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 16:15   #39
Senior Cruiser
 
Jim Cate's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: May 2008
Location: cruising SW Pacific
Boat: Jon Sayer 1-off 46 ft fract rig sloop strip plank in W Red Cedar
Posts: 11,447
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

Quote:
Originally Posted by FrankZ View Post
The person responsible for working on this is on vacation this week. It was already supposed to be fixed, but vB can have a mind of its own.
G'Day Frank,

Thanks for that. I hope that the "fixer" returns from his holiday refreshed and ready to get stuck into things vB. Please let us know when it is good to go wo we can switch back to our normal settings.

Cheers,'
Jim
__________________
Jim and Ann s/v Insatiable II , lying Port Cygnet, Tasmania once again
Jim Cate is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 07:43   #40
Registered User
 
dan360's Avatar

Join Date: Jan 2012
Boat: Outremer 5X
Posts: 110
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

Any update on this? 4th day back from vacay now...
__________________
dan360 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 08:02   #41
cat herder, extreme blacksheep
 
zeehag's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jul 2008
Location: furycame alley , tropics, mexico for now
Boat: 1976 FORMOSA yankee clipper 41
Posts: 17,767
Images: 56
Send a message via Yahoo to zeehag Send a message via Skype™ to zeehag
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

and here i thunk it was my mexi-wifi......is weak and wont remain connected.
zeehag is online now   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 08:35   #42
Registered User
 
CharlieCobra's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jun 2006
Location: PNW
Boat: Knutson K-35 Yawl "Oh Joy" - Mariner 31 Ketch "Kahagon" - K-40 "Seasmoke" - 30' Sloop "Baccus"
Posts: 1,290
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

Just had another 500 on the "Cruising in the San Juans thread. Also, everything is now center justified.
__________________
CharlieCobra is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2012, 10:16   #43
cruiser

Join Date: May 2010
Location: SF Bay Area; Former Annapolis and MA Liveaboard.
Boat: Looking and saving for my next...mid-atlantic coast
Posts: 6,197
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

Same problem. No changes.
__________________
SaltyMonkey is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2012, 18:15   #44
Registered User
 
Surveyor's Avatar

Join Date: Mar 2010
Location: Ft. Pierce, FL - Bislig, Philippines - Gladstone QLD
Boat: 1968 Alberg 30 #329
Posts: 451
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

I just got a 500 trying to see page 1 of this thread...

Glad that it is not just me.
__________________
Jim - Bahala na!
http://svcookie.blogspot.com/
KK4GGF
Surveyor is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2012, 19:18   #45
Registered User
 
CharlieCobra's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Jun 2006
Location: PNW
Boat: Knutson K-35 Yawl "Oh Joy" - Mariner 31 Ketch "Kahagon" - K-40 "Seasmoke" - 30' Sloop "Baccus"
Posts: 1,290
Re: Lots of Server Errors ... What's Going On ?

Still getting them today...
__________________

__________________
CharlieCobra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 09:29.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.