Cruisers Forum
 


Join CruisersForum Today

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 13-07-2006, 22:59   #1
Registered User

Join Date: Jun 2006
Boat: Amel, Super Maramu, 53 feet - DoodleBug
Posts: 54
Angry Lost formatting

OK. How do I get paragraphs and spacing in my posts? Everything looks great until I preview or post and then all my wonderful formatting is gone. It’s all squashed together.Ed
__________________

__________________
Ed Steele is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2006, 23:32   #2
Senior Cruiser
 
delmarrey's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Mar 2003
Location: Now in Blaine, WA
Boat: Modified Choate 40
Posts: 10,702
Images: 122
Hi Ed,
It might help if you tell us what hardware and software your running. I run a Mac at on location and a PC at another. The page does come up different with the two systems.

BTW are you using the "quick post" or the "advanced post"???

In the upper LH corner of the advanced post the is a A/A, which is a "remove text formating". Have you actuated that?
__________________

__________________
delmarrey is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2006, 07:36   #3
Registered User

Join Date: Jun 2006
Boat: Amel, Super Maramu, 53 feet - DoodleBug
Posts: 54
Angry formatting

Hi,I have been using the “Advanced Post” on a Dell PC with Windows 2000 and Microsoft Internet Explorer version 6.0.The upper right hand corner of the edit window shows AA with a red cross through it. It does not respond to being pressed. Highlighting the text before pressing the button makes no difference.Ed
__________________
Ed Steele is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2006, 23:59   #4
Registered User
 
coot's Avatar

Join Date: Feb 2006
Posts: 367
Images: 2
If you disable Javascript in your browser, most of the features of the editing window don't work. As far as I know, the result is consistent with the problem description you are giving.

Note that Javascript is not Java and is not ActiveX - it's another thing entirely.

I don't use Windows or IE, so I can't tell you exactly how to enable Javascript. I seem to remember it is in some settings window that has about 50 rows of checkboxes.
__________________
Mark S.
coot is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 09:00   #5
Registered User

Join Date: Jun 2006
Boat: Amel, Super Maramu, 53 feet - DoodleBug
Posts: 54
Angry Javascript

I have tried IE "Tools, Internet Options, Advanced" and the closest option I have found is "Java Console Enabled". Unfortunately, setting this option did not make any difference. Does anyone know how to enable Javascript in IE? An IE help search did not find ANY topic, even under the reduced search string "java". Thanks Microsoft!!I also went into Norton Internet Security and set the cruisersforum web-site for disabled privacy. This didn't do anything either.Still formatless,Ed
__________________
Ed Steele is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2006, 00:29   #6
Senior Cruiser
 
delmarrey's Avatar

Cruisers Forum Supporter

Join Date: Mar 2003
Location: Now in Blaine, WA
Boat: Modified Choate 40
Posts: 10,702
Images: 122
I'm not that savy with PC's but if you look at the top of your window and find the word "Explorer", click on that and there should be a pull down menu. Click on preferences. There is a java slot in the box and in the java, all the java boxes are checked on mine.

Sometimes I just have to ask my 9 year old nephew how to fix things on the computers. Just keep plugging away, you'll find the problem. Then 6 months later you'll forget what you did.
__________________
delmarrey is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2006, 06:33   #7
Registered User
 
Knottygirlz's Avatar

Join Date: Apr 2006
Location: Iroquois, Ontario
Boat: Sunray 25' KnottybuoyzII
Posts: 162
Ed,

Try this:
To Enable Java Script for Internet Explorer 1. Open Internet Explorer Browser
2. Select Tools from main menu
3. Select Internet Options
4. Click on Security Tab
5. Choose Internet
6. Under Internet click the Custom Level command button
7. Select Scripting of Java Applets
8. Choose Enable
9. Click OK
10. Click Apply
11. Click OK

Good luck!
Lori, Rick and Shadow
__________________
Knottygirlz is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2006, 07:05   #8
Registered User

Join Date: Jun 2006
Boat: Amel, Super Maramu, 53 feet - DoodleBug
Posts: 54
Question Changed Computer

Well folks,
I tried everyone's helpful suggestions and unfortunately, all of the relevant boxes were already checked for all the different flavors of Java.
My next step was to swap machines. This posting is written on a laptop under XP. Same IE; Same Norton. The laptop goes back to the boat with me in two weeks time, so I think I may just blow off the problem on the tower until I get back from the 2006 cruise. Thank you all for all your advice.
Ed

BTW, In case it is not obvious, the formatting works on this machine!?!
__________________

__________________
Ed Steele is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost at sea CaptainK Powered Boats 12 22-04-2006 16:03
Hi from Dawn Wheeler alias Mrs Wheels Alan Wheeler Families, Kids and Pets Afloat 13 09-04-2006 18:06



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -7. The time now is 12:51.


Google+
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Social Knowledge Networks
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.

ShowCase vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.